PODPROGRAM 2017 – efekty
-
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ujsołach z terenu województwa Ślaskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Chorzowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 300 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Ujsoły.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 15. 363 ton żywności;
- 900 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 96 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 2 spotkania dla 32 uczestników,
• Żywieniowe – 2 spotkania dla 32 uczestników,
• Kulinarne - 1 spotkanie dla 16 uczestników,
• Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 16 uczestników.
Załączniki:
Opis (kliknij aby pobrać) | Data zamieszczenia | Rozmiar | |
EFEKTY - PODPROGRAM 2017.docx | 2018-07-11 08:47:00 | 12 kB |
Informacje o publikacji dokumentu
Data wytworzenia | Wytwarzający/Odpowiadający | Data udostępnienia (Udostępniający) | Data modyfikacji (Modyfikujący) |
2018-07-11 | Magdalena Kurowska | 2018-07-11 08:47:28 (gopsujsoly) |
2018-07-11 08:47:28 (gopsujsoly) |