PODPROGRAM 2018 - efekty

PODPROGRAM 2018 – efekty

1.  Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ujsołach z terenu województwa śląskiego przy współpracy  Bankiem Żywności w Chorzowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

 2.  Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

 3.  Pomoc żywnościowa trafiła do 350 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.

 4.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 17,2376    ton żywności;
  • 1400    paczek żywnościowych;
  • 0,00      posiłków;

 5. W ramach Podprogramu 2018 dla 11 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 1 spotkań dla 11 uczestników

• Żywieniowe – 1 spotkań dla 11 uczestników

• Kulinarne - 1 spotkań dla 11 uczestników

• Niemarnowanie żywności - 1 spotkań dla 11 uczestników

Informacje o publikacji dokumentu

Data wytworzenia Wytwarzający/Odpowiadający Data udostępnienia (Udostępniający) Data modyfikacji (Modyfikujący)
2019-07-18 Magdalena Kurowska 2019-07-18 14:20:13
(Administrator)
2019-07-18 14:20:13
(Administrator)
Wyświetl historię zmian dokumentu « powrót do listy

projekt i wykonanie

© 2014 Ujsoły